"Doğankent'in Yaylalarına Yılın İlk Karı Düştü"
Giresun'un Doğankent ilçesinde hava sıcaklıklarının ani düşmesiyle birlikte yüksek kesimlerde yılın ilk karı etkili oldu.
İlçe merkezinde yağmur şeklinde başlayan yağış, köylerde ve özellikle yüksek rakımlı yaylalarda kısa sürede kara dönüştü. Sabah saatleri itibarıyla Doğankent'e bağlı birçok yayla beyaz örtüyle kaplanırken, bölge halkı mevsimin ilk karıyla birlikte kış hazırlıklarını hızlandırdı. Özellikle yüksek noktalarda kar kalınlığının yer yer birkaç santimetreye ulaştığı öğrenildi.

Vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından paylaştıkları fotoğraflarla kar yağışını heyecanla karşıladıklarını dile getirdi. Yayla yollarında ise yer yer buzlanma görüldüğü için sürücülere dikkatli olunması yönünde uyarılar yapıldı.

Meteoroloji yetkilileri, bölgede soğuk havanın birkaç gün daha etkisini sürdürebileceğini, yüksek kesimlerde aralıklı kar yağışının devam edebileceğini belirtti.

Doğankent'in yaylalarında görülen bu ilk kar, kış mevsiminin habercisi olarak değerlendirilirken, çiftçiler ve yayla sakinleri yeni sezon için hazırlıklarına başladı.
Giriş: 12 Aralık 2025 | Güncelleme: 12 Aralık 2025 | Okunma: 402
Kaynak: Harsitvadisi
Bu karekodu kullanarak haberi telefonunuzda görebilir ve paylaşabilirsiniz.