"KÖYDES Ödeneğinin Dağıtımı Yapıldı"

Giresun Valisi Sayın Enver Ünlü'nün başkanlığında 2021 yılı KÖYDES ödeneklerinin dağıtımı ve yapılacak çalışmaların ele alındığı değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

357

Valilik Toplantı Salonu’nda 5 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00’de Vali Ünlü başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Metin Maytalman, Vali Yardımcılı Vekili İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selçuk Aslan, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Şahin ve ilgili birim sorumluları bizzat, ilçe kaymakamları ise Video Konferans Sistemi (VKS) üzerinden katıldı.

Vali Ünlü, KÖYDES ödeneklerinin dağıtımı ile ilgili yaptığı toplantı sonrasında yaptığı paylaşımlarda “KÖYDES ödeneğimiz 54 Milyon 276 Bin 490 TL olarak belirlenmiştir. Bu ödeneği en verimli ve etkin bir şekilde kullanarak ihtiyaç duyulan hizmetleri üretmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.


İl Merkezi ve ilçelerimiz bazında tahsis edilen ödenekler, Sayın Cumhurbaşkanımızın 3917 Sayılı kararı gereğince köylerimizin susuz üniteleri başta olmak üzere; içme suyu projeleri, trafik yoğunluğu ve hizmet ettiği nüfusu fazla olan grup köy yolları öncelikli olmak üzere, köy yollarının kalite ve standartlarının kalite ve standartlarının yükseltilmesine yönelik yol projeleri, küçük ölçekli sulama projeleri, atık su projeleri ve tüm bu projelerle ilgili bakım ve onarım işlerinde kullanılabilecektir.

Bu hizmetleri yerine getirirken vazgeçilmezlerimiz; planlama, koordinasyon ve değerlendirme olacaktır. Programın oluşturulmasında; bölge, il çevre düzeni ve İl Özel İdaresi stratejik planlarıyla ilin yıllık yatırım programına uygun projelere öncelik verilecektir. Projelerin seçiminde uzun vadeli çevresel etkiler ve ekolojik denge gözetilecektir” dedi.   




Giriş: 06 Mayıs 2021 | Güncelleme: 06 Mayıs 2021 | Okunma: 357


Kaynak: Giresun Valiliği




Bu karekodu kullanarak haberi telefonunuzda görebilir ve paylaşabilirsiniz.