"Yılmaz Can 01 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Dolayısıyla Yayınladığı Mesaj"

611

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yılmaz CAN, Ülkemizde, 2009 yılında Emek ve Dayanışma Günü olarak ilan edilen 01 Mayıs dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yılmaz CAN yayınladığı mesajında, emeÄŸin ve alın terinin kutsallığına dikkat çekerek ÅŸu ifadelere yer verdi: Tüm dünyada  işçi bayramı  olarak bilinen, Ülkemizde de 2009 yılında çıkarılan yasa ile  Emek ve Dayanışma Günü  olarak ilan edilen 01 Mayıs, Millet olarak birlik, beraberlik ve dayanışmamız için önemli bir sembol haline gelmiÅŸtir.

Emek, insanoÄŸlu için  yüce  bir deÄŸerdir. İşçinin ücretini alın teri kurumadan veriniz diyerek, asırlar öncesinden emeÄŸe saygı duyan ve alın terini kutsal gören bir anlayışın, bir kültürün mensuplarıyız. Dinimiz, bir taraftan çalışmayı ibadet sayarken, diÄŸer taraftan çalışanın hakkını ve hukukunu kesin bir ÅŸekilde gözetmektedir.

Bizler, alın terinin, emeÄŸin önemini ve kutsallığını bilen, bütün insanlığa örnek bir dayanışma kültürünü yüzyıllardır yaÅŸatan büyük bir medeniyetin mensuplarıyız. Evine ekmek götürmek için  çalışmaktan daha deÄŸerli ne olabilir? İşçilerimiz bu duygu ile hareket ederek, büyük bir sorumlulukla topluma hizmet etmekte, görevlerini yerine getirmektedirler.

Daha müreffeh yarınlara ulaşmak için alın teri döken, çocukları için elleri nasırlaşan tüm kardeşlerimi yürekten kutluyor, her daim yanlarında olacağımızı belirtmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, emekleri ve alın terleriyle Ülkemizin refah düzeyinin yükselmesinde büyük pay sahibi olan çalışanlarımızın, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.



Giriş: 01 Mayıs 2022 | Güncelleme: 01 Mayıs 2022 | Okunma: 611


Kaynak: Giresun Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü



QR Kod

Bu karekodu kullanarak haberi telefonunuzda görebilir ve paylaşabilirsiniz.