"Giresun'da Kuvvetli ve Şiddetli Yağış Bekleniyor"

Giresun ve çevresinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağışlar, Cumartesi öğle saatlerine kadar aralıklarla etkili olacaktır.

81

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, 04 Temmuz 2025 Cuma günü öğle saatlerinden başlayarak 05 Temmuz 2025 Cumartesi öğle saatlerine kadar Giresun genelinde kuvvetli yağış beklenmesi nedeniyle TURUNCU uyarı verilmiştir.

Başlama Zamanı: 04 Temmuz 2025 Cuma-12:00

Bitiş Zamanı: 05 Temmuz 2025 Cumartesi-12:00

Vatandaşlarımızın meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan gibi doğa olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olması, yetkili kurumların uyarılarını takip etmesi önemle rica olunur.

Valiliğimiz koordinesinde alınan önlemler kapsamında, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde ilgili kurum ve kuruluşlar, belediyeler ve tüm birimlere gerekli bilgilendirmeler yapılarak teyakkuz durumu başlatılmış, tüm hazırlıkların tamamlanması istenmiştir.

Hazırda Bekletilen Ekipmanlar ve KonuÅŸlanma Noktaları: 

1-DSİ'ye ait toplam 9 ekskavatör, Dereli, Piraziz, Tirebolu ve Åžebinkarahisar'da konumlandırılmıştır. 

2-AFAD, AKUT, belediyeler ve gönüllü kuruluÅŸlar tarafından 280 araç, 5 deniz aracı, 283 iÅŸ makinesi, 21 motopomp aktif hale getirilmiÅŸtir.  

3-Espiye, Bulancak ve Merkez ilçelerinde arama-kurtarma timleri (AKT), botlar ve motopomplar konuşlandırılmıştır.



Giriş: 04 Temmuz 2025 | Güncelleme: 04 Temmuz 2025 | Okunma: 81


Kaynak: Giresun ValiliÄŸi




Bu karekodu kullanarak haberi telefonunuzda görebilir ve paylaşabilirsiniz.