"AKP'li Turan'dan, CHP'li Kılıçdaroğlu'na Gazi Meclis Tepkisi"

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2023 yılı bütçe görüşmelerinde konu 15 Temmuz darbe gecesinde saldırıya uğrayan TBMM'ye gelince, Bırakın o ayakları.

639

Ne Gaziliği, Ne Gazi Meclisi, sözlerine sert tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının seviyeden uzak, hakaret, iftira ve yalanla dolu olduğunu söyleyen AKP'li Turan, Kılıçdaroğlu işi o kadar ileriye götürdü ki hem Gazi Meclisimize, hem de Cumhurbaşkanı'mıza hakaret dolu cümleler kullandı. Bu, ülkemizin ne ana muhalefet partisi liderine, ne de herhangi bir siyasi aktörüne yakışan bir üsluptur. Sayın Kılıçdaroğlu siyasetin seviyesini maalesef yerlere düşürmüştür. dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, TBMM'de düzenlediÄŸi basın toplantısında yaÅŸanan olaya tepkisini ÅŸu sözlerle ifade etti: Bir atasözü vardır. AÄŸzına gelen her ÅŸeyi söylersen, istemediklerini iÅŸitmek zorunda kalırsın. KılıçdaroÄŸlu'nun hiçbir ölçüsü yok. Aynen freni patlamış bir kamyon gibi. Nereye çarpacak, nereye vuracak hiç belli deÄŸil. AÄŸzına gelen her ÅŸeyi konuÅŸuyor. Ne bir delile, ne bir mesnete ihtiyacı yok. Aklından her geçeni söylüyor. Ben söyleyeyim onu karşı taraf düşünsün modunda bir yaklaşımı var. O yüzden siyaset artık çok seviyeli müzakerelerin tartışmaların yapıldığı bir alandan çıktı, sokak kavgasına dönüşmeye baÅŸladı. Bu TBMM ve Türk siyasetine yapılabilecek en büyük kötülük ve haksızlıktır. İşi o kadar ileriye götürdü ki Gazi Meclis ile ilgili, Bırakın o ayakları ifadesiyle, sokak aÄŸzı kullanarak Gazi Meclis'in itibarına da leke sürmüştür. 

Bu Gazi Meclis hem İstiklal Harbi'ni yürütmüş, hem de 15 Temmuz'da kahramanlar gibi direnmiş bir Meclis'tir. Memleket ve millet düşmanları Gazi Meclis'in üzerine bombalar yağdırmışlar, bu Gazi Meclis'in çatısı altında bulunanlar da yiğitçe hainlere karşı direnmiştir ve bu Meclis Gazi'dir. Bu ülke bizlere Şehit ve Gazilerimizin emanetidir. Biz ölürsek Şehit, kalırsak Gazi oluruz anlayışı ile cengâverce çarpışan kahraman ecdadın ahvaliyiz, torunlarıyız. Gazi Meclis ile ilgili yaralayıcı ve kötü söz söyleyenlerin hem Meclisimizden, hem de milletimizden özür dilemesi gerekir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun her sene yaptığı bütçe görüşmeleri vukuattır. Bizim temsil ettiğimiz iradeye, bizim buradaki saygınlığımıza, milletimizin duygu, düşünce ve kanaatlerini en güzel şekilde temsil etme mücadelemize laf söylemeye hakkı yoktur.

Diğer taraftan Cumhurbaşkanımız ile ilgili ağza alınmayacak ifadeler kullanıyor. Bir atasözümüz var ya, Dinime saldıran bari Müslüman olsa diye… Bugüne kadar 15 tane seçim kaybetmiş ve buna rağmen 12 senedir o koltuğundan kalkmayan Kılıçdaroğlu, Tiran olmuyor ama her girdiği seçimi kazanan, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan Tiran oluyor. 2002'de iktidara geldiğinde 2,500 Dolarlık kişi başı yıllık milli geliri alıp, bugün 12 bin Dolarlara çıkaran, ulaşımda destanlar yazan, Cumhuriyet tarihi boyunca 6 bin km olan duble yol uzunluğunu 30 bin km'lere çıkaran, sağlıkta devrimler yapan, hem ülkemize hizmet eden, hem de dünya ile mücadele eden bir liderle ilgili Diktatör Tiran diyeceksiniz. Hadi oradan... Kendine bak. Aynaya bakacaksın. Bu bir itibarsızlaştırma mottosudur, yıpratma kampanyasıdır. Mermeri delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir. Aynı yalan 40 defa konuşulduğunda, Doğru olur diyorlar. Aynı noktaya çalışarak güya milletin gözünden düşüreceklerini zannediyorlar. Bu milletin aklıyla mı oynuyorsunuz. Bu millet işe bakar.



Giriş: 07 Aralık 2022 | Güncelleme: 07 Aralık 2022 | Okunma: 639


Kaynak: Fatma Bulduk UÄŸurlu




Bu karekodu kullanarak haberi telefonunuzda görebilir ve paylaşabilirsiniz.