"Tirebolu Bir Oldu Bir Kahramanı Andı"

Tirebolu'da Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan Kitap Tanıtımı ve İmza Günü Gerçekleştirildi.

84

Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi Prof. Dr. Taner Karahasanoğlu Konferans Salonu'nda, Tirebolulu Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan'ın aziz hatırasını yaşatmak amacıyla düzenlenen Tirebolulu Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan adlı kitabın tanıtımı ve imza günü etkinliği gerçekleştirildi.

Doç. Dr. F. Rezzan Ünalp tarafından kaleme alınan kitabın tanıtım ve imza gününe, Tirebolu Kaymakamı Dr. Muhammed Lütfi Kotan, Tirebolu Belediye BaÅŸkanı Bülent Kara, Tarihçi Yazar Ayhan Yüksel ve Tirebolu Kültür ve YardımlaÅŸma DerneÄŸi BaÅŸkanı Av. Server Devge birer konuÅŸma yaparak kitabın yazım serüveni ve Åžehit Binbaşı hakkında birçok anekdottan bahsettiler. 

Etkinlikte, Åžehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan'ın Milli Mücadele'deki kahramanlıkları ve Giresun Gönüllü Alaylarının önemi Yazar Doç. Dr. F. Rezzan Ünalp tarafından veciz bir ÅŸekilde ifade edildi. Ünalp konuÅŸmasında Bu eserin yazım aÅŸamasında zaman zaman ben de kendi içimde yolculuÄŸa çıkarak geçmiÅŸe uzandım. 1988 yılında, diÄŸer bir deyiÅŸle tam 37 yıl önce eÅŸimin görev yeri olması sebebiyle Polatlı'da yaşıyorduk. O dönemde üsteÄŸmen rütbesine yeni terfi etmiÅŸtim. Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı'nda öğretmen olarak görev yapan kurmay binbaşı rütbesindeki eÅŸimle Sakarya Meydan Muharebesi'nin yaÅŸandığı savaÅŸ alanını en ücra köşelerine kadar birlikte gezmiÅŸtik. Arazide birçok yerde boÅŸ mermi kovanlarının olduÄŸunu görür, tel örgü parçalarına rastlardık. Benim için büyük bir deneyim, unutulmaz bir çalışma olmuÅŸtu. 

0 zamanlar Hüseyin Avni Bey'i bilmiyordum. Nasıl ki Polatlı'da araziyi etüd eden eÅŸimin o tarihten 6 yıl sonra tabur komutanı olarak GüneydoÄŸu'da görev yaparken vurulup ÅŸehit olabileceÄŸini düşünemezsem, bir gün gelip topraklarda ÅŸehit düşen Binbaşı Hüseyin Avni Bey'in hayatını yazacağımı düşünemezdim. Bunu eskilerin tabiriyle bir tevafuk, günümüz sözleriyle sıra dışı benzeÅŸme, duygusal iliÅŸkilendirme, anlam birlikteliÄŸi olarak açıklayabilirim. O nedenle bu çalışmayı, Sakarya Åžehidi Tirebolulu Binbaşı Hüseyin Avni Bey'in ÅŸahsında vatan uÄŸrunda hayatlarını kaybeden tüm ÅŸehitlerimizin ve ebediyete intikal etmiÅŸ olan gazilerimizin aziz hatıralarına atfettim. Huzur içinde uyusunlar, ruhları ÅŸad olsun dedi. 


Tanıtım sonrası kitabını imzalayan Ünalp, katılımcılarla sohbet etti. Sohbette Ünalp’ın içtenliği ve samimiyeti herkesi memnun etti.

Tanıtım programına Tirebolu Kaymakamı Dr. Muhammed Lütfi Kotan, Tirebolu Belediye Başkanı Bülent Kara, İyi Parti İlçe Başkanı Erdinç Bektaş, İletişim Fakültesi Dekanı Cem Feridunoğlu, Tarihçi Yazar Ayhan Yüksel, Tirebolu Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Av. Server Devge, Harşit Vadisi Platformu Başkanı Çınar Çetinkaya, Ümraniye Tirebolulular Derneği Başkanı İbrahim Aydın, Giresun Medya Platformu Başkanı İbrahim Balcıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.



Giriş: 30 Nisan 2025 | Güncelleme: 30 Nisan 2025 | Okunma: 84


Kaynak: İbrahim Balcıoğlu




Bu karekodu kullanarak haberi telefonunuzda görebilir ve paylaşabilirsiniz.