"Osman Ağa Konağını Gittik Gördük"

1178

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Muhafız birliği komutanı ve 47 Alay Komutanı Giresunluların Kırmızı çizgisi Gazi Topal Osman Ağanın Ankara'da bulunan Konağına gittik resim çekerek tarihe not düştük.

Hafta sonu Afyonkarahisar Giresunlar Åžehitlerini Anma Programına Anakara üzerinden gittik. BaÅŸkentte Giresun Federasyonu gençlik kolları ile GerçekleÅŸtirdiÄŸimiz Kahvaltı programının ardından. Bizleri Kahvaltıda yalnız bırakmayan Keçiören Belediyesi meclis üyesi HemÅŸerimiz Cemal BaÅŸ ile beraber Çankaya ilçesi Cumhuriyet  caddesi Küpe Sokaktaki hala adı Osman aÄŸa konağı olan Ankara BaÄŸ evine gittik  FotoÄŸrafladık.

Gazi Topal Osman AÄŸa.  Askerleri ile birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Korumalığını yaparken burada kaldığı söyleniyor hatta İsmail Hakkı Tekçe Tarafından gerçekleÅŸtirilen ve AÄŸanın üzerine atılan  Ali Şükrü Bey  Olayının bu çevrede GerçekleÅŸtiÄŸi söylentileri var.

Esas konumuza Gelecek olursak Mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediyesinde olan Osman Ağa Konağının biran önce Gazi Topal Osman Ağa Giresunlular Müzesine Dönüştürülmelidir.

Bununla ilgilide Ankara Bulunan üst Düzey Bürokrat   ve de Milletvekillerimizin  temaslarını sıklaÅŸtırmaları gerekir diye düşünüyorum. Yakında Buranın Durumunu öğreneceÄŸiz ona göre Harekete geçeceÄŸiz inÅŸallah.



Giriş: 30 Ağustos 2022 | Güncelleme: 30 Ağustos 2022 | Okunma: 1178


Kaynak: Aydın Kömürcü



QR Kod

Bu karekodu kullanarak haberi telefonunuzda görebilir ve paylaşabilirsiniz.