"14.Giresun Günleri Başladı"

Giresun Federasyonu tarafından geleneksel hale getirilen 14.Giresun Günleri, İBB Yenikapı Etkinlik Alanında başladı.

747

Bugün öğleden sonra başlayan etkinliğin açılışı Cuma günü öğleden sonra yapılacak ve Cumartesi Pazar günleri devam edecek. İlçe Kaymakamlığı, İlçe Belediye Başkanlığı ve ilçe STK'larının ortak stantları yanında bazı İstanbul belediyeleri ve Giresun Valiliği, Giresun Belediyesi ve Giresun Üniversitesi de ayrı stantlarda tanıtım faaliyetleri yapacaklar.

Giresun Medya Platformu ise bu sene Giresun ilinin İstiklal Savaşında yaptığı kahramanlıklar nedeniyle il ismine yiğit ünvanının eklenmesi için imza kampanyası başlatacak.

Giresun İstiklal Madalyasını Hak Ediyor 

Konuyla ilgili olarak Giresun Medya Platformu BaÅŸkan Vekili Sadi Toygar Giresunlular, Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, tarihin yapılması ve yazılmasında önemli görevler üstlenmiÅŸlerdir. Giresunlu uÅŸaklar Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Kafkaslar'da, Bakü'de büyük yararlılıklar göstermiÅŸtir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylemlerinde vurguladığı gibi, Sakarya'da, Afyon'da Dumlupınar'da, Polatlı'da, Haymana'da, Mangal Dağı'nda canlarını, kanlarını vermiÅŸler, kahramanca savaÅŸmışlar, destan yazmışlardır. Giresun ilinin manevi ÅŸahsiyetine İstiklal madalyasıyla taltifi gerekliliÄŸinin daha fazla geciktirilmeden yerine getirilmesi, Giresun halkını son derece memnun edecektir. Giresun isminin önüne yiÄŸit ünvanının getirilmesi için gereÄŸinin yapılmasını istiyoruz. Bu nedenle Giresun Günleri'nde imza kampanyası baÅŸlatıyoruz dedi. 

Toygar ayrıca Giresun'un acil sorunlarını gündeme getireceklerini bunların da Giresun Limanının nasıl kullanılacağı, Giresun Çevre Yolunun bir an öce yapılmasını, EÄŸribel Tüneli ve baÄŸlantı yollarının durumu ve ÇavuÅŸlu Beldesinde yaÅŸanan çevre sorununu ilk elde çözülmesi gereken acil sorunlar olarak tespit ettiklerini ve bu konuda gelecek siyasilerin görüş ve düşüncelerini soracaklarını belirtti. 

Toygar devamla geçen yıl vefat eden kurucu ve yönetim kurulu üyelerinden Metin RuÅŸen ve Ünal AkkuÅŸ bu yıl vefat eden Zeki Al ile önceki yıllarda vefat eden gazeteci Hüseyin Yavuz'u anacaklarını ve hiç unutmayacaklarını hatırlattı. 



Giriş: 20 Kasım 2021 | Güncelleme: 20 Kasım 2021 | Okunma: 747


Kaynak: Sadi Toygar




Bu karekodu kullanarak haberi telefonunuzda görebilir ve paylaşabilirsiniz.