
Tefecilikle Mücadele
Emniyet Müdürlüğü açıklamalarında şunlara yer verdi, Her türlü suç ve suçluyla mücadeleyi amaç edinen Giresun Emniyet Müdürlüğünün, 2012 yılında Giresun ilinin suç profillerinden olan Tefecilik Suçu ile mücadele öncelikli hedefleri arasında olacaktır.
Bu Kapsamda suçla mücadeleyi hedef edinen, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce gelen ihbarların değerlendirilmesi ve uzun süredir yürütülen çalışmalar neticesinde, Espiye İlçesi ve çevresinde ekonomik olarak zorda kalmış kişileri organize bir şekilde tefecilik yaparak mağdur ettiği anlaşılan şahıslar tespit edilmiştir.
Tespit edilen bu şahıslara yönelik olarak 11.01.2011 tarihinde gerçekleştirilen operasyon neticesinde 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış, şahısların işyerlerinde yapılan aramalarda suç konusu teşkil ettiği değerlendirilen çok sayıda evrak, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 7 adet fişek elde edilmiştir.
Şahıslar haklarında düzenlenen evraklarla birlikte 12/01/2012 tarihinde Espiye Cumhuriyet Başsavcılığına mevcutlu olarak gönderilmiş, 1 şüpheli savcılık soruşturması neticesinde serbest kalmış, 4 şüpheli ise çıkarıldıkları Mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.
Giresun ilinİn önde gelen suç profillerinden birinin tefecilik suçu olduğu bilinmektedir. Ancak, bu suçtan dolayı mağdur olan kişilerin, tefecilik yapan şahıslardan korkmaları, yüklü miktarda borçlanmaları ve ekonomik olarak kötü durumda olduklarının yaşadıkları çevrede duyulması gibi endişelerle adli makamlara şikayette bulunmaktan çekindiklerinde, bu güne kadar yapılan araştırmalar neticesinde ortaya çıkan bir gerçektir.
Bu suçtan mağdur olan vatandaşlarımızın korkmadan ve endişe etmeden bu şahıslar hakkında şikayetçi olmalarını bekliyoruz, tefecilik suçu ile ilgili olarak mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecektir.
Giresun Emniyet Müdürlüğü

