DOĞANKENT21,0 °C

Tren Yolunda Geri Sayım Başladı

Trabzon-Tirebolu-Gümüşhane-Erzincan Demiryolu Hattı ÇED Toplantısı Gümüşhane de yapıldı.
2011-12-24
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


Ulaştırma Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan Trabzon-Tirebolu-Gümüşhane-Erzincan Demiryolu hattı projesinin halkın katılımı toplantısı Gümüşhanede yapıldı.

Yüklenici firma tarafından proje ile ilgili bilgilerin aktarıldığı toplantı Gümüşhaneliler tarafından ilgiyle takip edildi. Atatürk Kültür Merkezinde yapılan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısına, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcısı Armağan Önal, Ulaştırma Bölge Müdürü Nurettin Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Çevre ve Şehircilik Müdürü Cengiz Varol, Tarım İl Müdürü Hasan Irkın, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, bakanlık yetkilileri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütünün temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Toplantıyı yöneten Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cengiz Varol, projenin Karadeniz bölgesinin ulaşım çeşitliliğine önemli bir katkısının olacağını belirterek proje ile yük ve yolcu taşımacılığında demiryolunun önemli bir rol üstleneceğini, Karadeniz limanlarının demiryolu ağına bağlanması ile yük taşımacılığına da önemli katkılarının olacağını söyledi. Projenin toplam bedelinin 7 milyon 72 bin 536 lira olduğunu dile getiren Varol, projeye göre Gümüşhane den geçecek olan hattın Y çizerek Tirebolu ve Trabzon a ayrılacağını belirtti. Projenin uzunluğunun 330 kilometre olduğunu dile getiren Varol, çift hat elektrik tren olarak planlanan hattın 188 kilometre ile en uzun kesiminin Gümüşhane sınırları içerisinde yer aldığını ifade etti. Varol, proje kapsamında toplam uzunluğu 24,7 kilometre olan 66 köprü, viyadük ve 191,57 kilometre uzunluğunda 117 adet tünel inşaatının yer aldığını söyledi.

Varol un konuşmasının ardından yüklenici firma yetkilileri Özgür Özkan ve Hakan Yeşiltepe tarafından projenin geçtiği güzergah harita üzerinden katılımcılara gösterilerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Genel manada Erzincan-Trabzon arasındaki demiryolunun mevcut karayoluna paralel olarak ilerlediğini ifade eden Özgür Özkan, hattın Erzincan Havaalanı çıkışından başlayarak Yeniyol, Örenbel, Baklaya, Tütenli köylerinden geçerek Kelkit in güneyinden Kireçtaşı, Şenköy, Sütveren, Bezendi, Yeniköy, Aşağı Alıçlı köylerinden tünelle Tekke beldesi çıkışına ve oradan da Gümüşhane kent merkezine ulaşacağını söyledi. Özkan, Gümüşhane kent merkezinde tren yolunun geçmesinin planlandığı yerin Mezire bölgesi olarak bilinen karşı yamaçtan geçeceğini ve Mescitli köyünde hattın 2 ye ayrılacağını, bir hattın yola paralel Özkürtün, Kürtün istikametinden Tirebolu ilçesine, diğer hattın ise Övündü köyü karşısından Hamsiköy, Maçka ve Trabzon a ineceğini dile getirdi.

Projenin öngörülen bitiş süresinin 7 yıl olduğunu dile getiren Özkan, Devlet Planlama teşkilatının planı onaylayarak programa almasının ardından inşaat ihalesinin yapılacağını da sözlerine ekledi.

Toplantının son bölümünde söz alan Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, projenin ve demiryolunun hayırlı olması dileklerinde bulunarak, Trabzon a gidecek rotanın Torul dan ayrılarak Zigana Dağı ndan geçmesi konusunda talebini dillendirdi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın ise Turizm Master Planı çerçevesinde Zigana nın göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.



Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş Google'da Paylaş Yahoo'da Paylaş
Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi   Okunma: 328
BENZER İÇERİKLİ HABERLER
2012-05-19
2012-05-08
EN SON HABER
Kuş Dili Kitabı YayınlandıKaradeniz Bölgesinin günümüzde ki mevcut tek Kültür Mirası kapsamında bulunan Kuş Dilinin araştırma kitabı yayınlandı.Fe
HABERLER
Binlerce Yıllık Geleneğe, AKP liler Sahip ÇıkUluslararası Giresun Aksu Fesivali, AKPlilerin gelmemesine rağmen coşku ile kutlanmaya devam edildi.
HABERLER
Vali Şahinden Köye Dönüş ÇağrısıGiresun Valisi Dursun Ali Şahin, il dışındaki hemşerilerimize davetiye göndererek HAYDİ KÖYÜMÜZE GERİ DÖNELİM, SEVGİMİZİ
HABERLER
Giresun Günleri ve Trenyolu Üzerine2012 Giresun Günleri ni geride bıraktık.
HABERLER
Giresun Günlerinde Son Gün Üçüncü gününde Bakan Egemen Bağışında de katıldığı, Giresun Günleri etkinliği önemli konuklar ve yoğun ziyaretçi akınına
HABERLER
GİMEV Başkanı Eniştesini ve Kardeşini KaybettPerşembe ilçesi Neneli Köyü kavşağında, meydana gelen kazada GİMEV Başkanı Mehmet Kırdemir eniştesini, kız kardeşini ve
HABERLER
Seninde Köyünde Bir Metre Yolun OlsunGiresun valiliği SENİNDE KÖYÜNDE 1 METRE YOLUN OLSUN projesi başlatılmıştır.
HABERLER
Doğankentspora Liderlik YakışırDoğankentspor İlk yarısını 1-0 yenik bitirdiği karşılaşmadan üç puanla ayrıldı.

YÖREMİZ HABER