
Doğankentte Okuma Yazma Seferberliği
Karanfil ilçe müftülüğünde imamların aylık mutat toplantısına katılarak ilçede okuma-yazma bilmeyenlere okuma-yazma öğretilmesi konusunda imamların aktif şekilde çalışmalarını istedi.
Doğankent Müftülüğü toplantı salonunda ilçe Müftüsü Recep ŞAHAN ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin GÜNAY ın da katıldığı toplantıda ilçe Kaymakamı Karanfil imamların toplumda önemli bir yere sahip olduğunu, toplumun eğitilmesinde imamlara önemli sorumluluklar düştüğünü söyledi. Karanfil şunları belirtti:
İlçemizde okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın eğitimi hususunda imamlarımızdan da faydalanacağız. İlköğretim okullarının bulunduğu belde ve köylerde okuma yazma bilmeyenlere öğretmenler tarafından eğitim verilecek. Okul bulunmayan köylerde ise köylerdeki imamlardan yararlanılacak. Okuma-yazma kursları öncesi okul bulunmayan ve okuma yazma bilmeyen vatandaşların bulunduğu köylerdeki imamlar yapacakları çalışmalar konusunda Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bilgilendirilecekler.
Kaymakam Karanfil vatandaşlardan da okuma-yazma konusunda kendilerine yardımcı olmalarını isteyerek vatandaşlarımız köyünde veya mahallesinde okuma yazma bilmeyenleri bize bildirsinler dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin GÜNAY da toplantıda yaptığı konuşmada şunlar belirtti:
2008 TUİK verilerine göre ilçe genelinde okuma yazma bilmeyenlerin sayısı 861 kişi idi. Bu sayı bize biraz fazla geldi ve biz 2009 yılından itibaren bir ekip kurarak köy-köy ev-ev gezip okumaz-yazmazları tespit cihetine gittik. Bu arada bu çalışmalarımız sırasında seçim kurulundan da yardım aldık. 2009 yerel seçimlerinde oy kullanan vatandaşlardan sandık başında imza yerine parmak basanların da okuma yazma bilemeyeceği düşünülerek onlarla irtibata geçtik. 2008-2009 döneminde 26 kursiyere belge verilirken 2010 dan beri Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde Halk Eğitim merkezimizin yaptığı çalışmalar sonucunda 500 kursiyere okuma-yazma belgesi verdik. Bugün itibariyle ilçemiz genelinde okumaz-yazmaz sayısı 150 ye kadar düşmüştür. Bu bağlamda merkez ve köy imamlarımızdan da faydalanılması cihetine gidilerek ilçe genelinde okuma yazma bilmeyenin kalmaması hedefleniyor.

